100 000 Questions answered

Today, the HAREC trainer on my site has reached a hundred thousand questions answered. Taking into account that this is just a small application I made to test my knowledge before taking the exam, and the┬álimited audience (Dutch-speaking Belgians interested in becoming a HAM operator), and the fact that I don’t advertise its existence, I’m very impressed.

I have no idea who’s using it, and I don’t really feel a need to (although I sometimes am just a tiny bit curious how people find the site). I specifically designed it so you can use it without the need to create an account, enter your e-mail address and all that. If it helps you getting a licence, that’s the most important. But if you want to say hi, just leave a comment.

If you want to join a radio club, I can recommend the Radio Club Leuven, where I can be found most Friday evenings. Feel free to buy me a drink ;-).

Update: Since it is becoming so popular, I have begun to analyze the statistics, to locate the errors in the database (those errors come from the BIPT database itself). The progress can be seen on the wiki page here.

5 thoughts on “100 000 Questions answered

 1. hans

  Bedankt om deze vragen on line te zetten.ik gebruik ze ter voorbereiding op het harec examen.

  On3hco 73 !

  Reply
 2. Hans

  Beste Hans,

  Voor het grootste deel heeft uw website bijgedragen aan het behalen van mijn Harec certificaat vandaag.

  Bedankt !!!!!

  Hans

  Reply
 3. van mulder rik

  HALLO NAAM IS RIK. ON3ABR
  BEDANKT VOOR ALL DE MOEITE DIE JE HEBT GEDAAN ..OM ONZE HOBBY INTRESSANTER EN LEERRIJK TEMAKEN..
  GR RIK.

  Reply
  1. hansvi Post author

   Dag Marcel,

   Het zijn twee verschillende websites. Probeer ze alletwee uit en zie dewelke je het meest aanspreekt. Ik gebruik de originele database van het BIPT (inclusief fouten!), de andere heeft ook vragen die niet in het examen voorkomen. Ik heb mijn website geïmplementeerd met als doelstelling om eenvoudig een paar vragen te kunnen oefenen zonder een heel examen te moeten afleggen. Dus als je een paar minuten tijd hebt (lees: je zit op het toilet ;-)), kan je snel op je smartphone de website inladen en een paar oefeningetjes maken.

   Ik ken de persoon achter harec.be trouwens, we komen elkaar af en toe tegen en leven op vriendschappelijke voet :-).

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *